Dezinfekcija škole i školskog dvorišta

Još od same pojave slučajeva korona virusa (COVID-19) u državama u našoj okolini kao i pojavom slučajeva u našoj državi, u našoj školi pojačana je dezinfekcija školskih prostorija kao i dodatno razvijanje svijesti o ličnoj higijeni (pranje ruku itd.), kako kod učenika, tako i kod radnika škole.

Jučer, 14.03.2020.godine, Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpsle, naložio je sprovođenje dezinfekcije svih javnih površina, javnih objekata kao i sredstava javnog prevoza u roku od 48 sati nakon stupanja na snagu naredbi.

Naredbe koje je Šeranić izdao odnose se na obavezno sprovođenje mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona u RS. Ovim naredbama se propisuju mjere u cilju prevencije širenja novog virusa korona “SARS-CoV-2” i “COVID-19” bolesti u RS i sve jedinice lokalne samouprave u RS dužne su da sprovode mjere iz ovih naredbi, kao i sve zdravstvene ustanove i ustanove socijalne zaštite.

Nalaže se također kontinuirano obavljanje preporučenih mjera Instituta za javno zdravstvo u pogledu dezinfekcije svih javnih objekata kao i javnih površina, i o istom izvještava Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite u Vladi RS, jednom sedmično.

Nakon realizacije svakodnevnih prethodnih aktivnosti na nivou naše škole, svakako smo ispoštovali prethodno navedene naredbe i mjere u cilju prevencije širenje korona virusa, te su danas, vrijedni radnici naše škole izvršili detaljnu dezinfekciju škole, kao i školskog dvorišta. U produžetku nekoliko fotografija.

Komentariši

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.