Obavještenje za učenike i roditelje vezano za realizovanje nastave putem Javnog servisa Republike Srpske – RTRS-a

Ministarstvo prosvjete i kulture, Republički pedagoški zavod i Radio-televizija Republike Srpske intenzivno rade na pripremama nastave koja će biti realizovana putem Javnog servisa Republike Srpske.

Bitan je kontinuitet u radu i da ne bi došlo do zaboravljanja naučenog, te da se ne dođe u situaciju da zbog realizacije propisanog fonda časova produžavamo period trajanja nastave.

Pored brige za bezbjednost i zdravlje učenika, treba da preduzmemo sve što je u našoj moći da učenici lakše prebrode period prekida kontinuiteta vaspitno-obrazovnog rada, te da budu spremni za nastavak rada čim se stvore potrebni uslovi.

Nastava putem Javnog servisa RTRS-a bit će realizovana za učenike od 1. do 9. razreda iz određenih predmeta u određenim dnevnim terminima. Ovom nastavom neće biti obuhvaćeni sljedeći predmeti: Fizičko vaspitanje, Likovna kultura, Muzička kultura i Demokratija i ljudska prava.

Realizacija ce se odvijati na način da će, prema utvrđenom rasporedu, nastavnici u kratkim instrukcijama (do 15 min) dati pojašnjenja sadržaja, uputstva, zadatke, primjere i drugo, što će biti od koristi učenicima za učenje u kućnom ambijentu.

Važno je napomenuti da će svi snimljeni nastavni sadržaji biti stalno dostupni na zvaničnoj web-stranici RTRS-a (www.rtrs.tv).

U toku ovog vida nastave, učenici će imati priliku da svakom nastavniku, putem različitih internet mreža postavljaju pitanja, ukoliko im nešto ne bude jasno. (Formiranje grupa na Viber-u i dr. mrežama je u toku.)

Također, vezano za nacionalnu grupu predmeta, učenici mogu pratiti nastavu na BHRT-u svakim radnim danom od 9.30 , “Domaća zadaća”.

U prilogu možete pogledati raspored izvođenja nastave na RTRS-u.

Komentariši

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.