Pristup Google učionici

Učionica je osmišljena kao pomoć nastavnicima pri izradi i prikupljanju zadataka bez papirnih materijala, uključujući stvari koje štede vrijeme, kao što su mogućnost automatskog kopiranja Google dokumenta za svakog učenika.

Učenici mogu na stranici Zadaci pratiti nadolazeće zadatke i početi raditi jednim klikom. nastavnici mogu brzo vidjeti ko je završio zadatak, a ko nije te direktno, u stvarnom vremenu navesti povratne informacije i ocjene u Google učionici.

Pristup Google učionici

Pristup Google učionici vršimo preko linka:

https://classroom.google.com/h odnosno prijavom na https://gmail.com, a zatim možemo izabrati Google učionicu u aplikacijama.

a zatim idemo na IDI U UČIONICU.

Sada unosimo svoje pristupne podatke kako je ranije opisano. Najprije email u formatu ime.prezime@gmail.com, zatim idemo Dalje, a nakon toga u narednom koraku unosimo šifru  i idemo na Prijava.

Nakon prve prijave moramo prihvatiti Googleove uvjete pružanja usluge i Googleova pravila o privatnosti klikom na Prihvati.

Potom se otvora učionica i samo na prvoj prijavi biramo da li smo učenik ili nastavnik. Nakon izbora opcije Učenik, idemo na POŠALJI.

Nakon toga nam se otvara Google učionica. Tada imamo opciju ili da unesemo kod predmeta koji nam je dao predmetni nastavnik (klikom na + u gornjem desnom uglu), ili da prihvatimo poziv predmetnog nastavnika (ukoliko ima) i pridružimo se predmetu.

Andriod aplikacija

Preuzmite aplikaciju za Android da biste Google učionicu upotrebljavali i kad ste u pokretu.

Mobilna aplikacija za Android učenicima i nastavnicima omogućava prikaz predmeta i komuniciranje s drugim učenicima u stvarnom vremenu. Učenici mogu otvoriti svoje zadatke i raditi na njima direktno na mobitelu ili tabletu. Nastavnici mogu pratiti ko je predao rad i pregledati zadatak u pokretu.

Pogodnosti za razrede

Jednostavno postavljanje
Nastavnici mogu direktno dodati učenike ili s razredom podijeliti kod za pridruživanje. Potrebno je samo nekoliko minuta za postavljanje.

Ušteda vremena
Jednostavan tok rada zadataka bez papira nastavnicima omogućuje brzu izradu, pregled i ocjenjivanje zadataka na jednom mjestu.

Unaprjeđivanje organizacije
Učenici mogu sve svoje zadatke vidjeti na stranici sa zadacima, a svi materijali za predmet automatski se pohranjuju u mape na Google disku.

Poboljšana komunikacija
Učionica nastavnicima omogućuje slanje obavijesti i trenutno pokretanje razgovora s razredom. Učenici mogu međusobno dijeliti resurse i odgovarati na pitanja u streamu.

Pristupačno i sigurno
Kao i ostale usluge koje nude Google Apps za obrazovanje, Google učionica ne sadrži oglase, nikada ne upotrebljava sadržaj ni podatke o učenicima radi oglašavanja.

Detaljnije o Google učionici, kao i da istu dodate na svoj preglednik, posjetite i slijedeći link: https://chrome.google.com/webstore/detail/google-classroom/mfhehppjhmmnlfbbopchdfldgimhfhfk?hl=hr

Za sva dodatna pitanja obratite se na e-mail: kontakt@juoskozarac.com

Komentariši

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.