Projekti u našoj školi

Drage naše kolege, učenici i roditelji,

uprkos vanrednim okolnostima naša škola ne prestaje sa radom i svojim aktivnostima.

U proteklom periodu, naša škola je aplicirala na projektni poziv Ministarstva
porodice, omladine i sporta sa projektom pod nazivom „Unapređenje kvaliteta rada Savjeta učenika kroz promociju porodičnih vrijednosti, nenasilne komunikacije i empatije“. Dobijena sredstva u iznosu od 1000 KM su utrošena za nabavku računarske opreme, laptopa i štampača.
Takođe, u sklopu podrške inicijativi „Inkluzivne škole-inkluzivne zajednice“, koje implementira Odjeljenje za obrazovanje Misije OEBS-a u BiH i Grad Prijedor dobila sredstva u iznosu od 2000 KM za sanaciju školskih toaleta u područnoj školi Kamičani. Nabavljene su farbe, rasadne boje, ljepila, oprema za toalet, pločice i sl.

U martu i aprilu izvršena je kompletna sanacija toaleta (postavljeni vodokotlić, stavljene pločice, lavabo i česme). Pored toga renoviran je i okrečen prvi sprat područne škole, tj. zbornica, hodnik, ulaz i 4 učionice i okrečeni su toaleti u centralnoj školi, koji su bili za sanaciju,te izmjenjeni vodokotlići i zamjenjene neispravne česme. Takođe, okrečena je i oštećena, vanjska fasada područne škole.

Samim tim, ova sredstva su višestruko iskorištena, ne samo za prvobitnu namjenu sanacije toaleta, već i čitave područne škole, pa će naši učenici po povratku u školske klupe imati kvalitenije uslove za učenje.

Komentariši

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.